fbpx

YoMo Barcelona 2018: fomentant vocacions cap a les STEAM

 

Aquesta setmana hem celebrat la segona edició de "The Youth Mobile Festival Barcelona" (Yomo Barcelona).Es tracta d'un esdeveniment de 4 dies de durada (del 27 de febrer al 2 de març) en el qual col·laboradors i nins i nines s'uneixen a un mateix espai on les STEAM són la temàtica estrella.

Quatre dies plens de tallers, activitats interactives, presentacions, espectacles, concursos i conferències amb l'objectiu d'apropar als joves a les disciplines de ciències, tecnologies, enginyeries, arts i matemàtiques (STEAM).

La Yomo Barcelona aquest any compta amb 70 estands dividits per zones temàtiques i colors: el vermell per la ciència, química i biologia, el cel per la tecnologia i programació, el verd per les arts, disseny i makers, el groc per les matemàtiques, física, geografia i el blau marí per l'enginyeria i robòtica.

Cada estand és una experiència d'aprenentatge mitjançant el joc i aprenentatge fent on els visitants interactuen, connecten, toquen, practiquen, descobreixen i reflexionen sobre un seguit de materials i professions que fan de la societat d'avui una societat d'informació, de coneixement i de progrés. Cada col·laborador ha procurat aportar valor i donar una particular visió del seu àmbit o disciplina d'una manera creativa, fomentant inquietuds i interès per convertir-se en científics, programadors, artistes... per un dia i, d'aquesta manera, conèixer de més a prop les sortides professionals del futur.

 

 

LEGO Education Robotix ha participat un any més a la Yomo Barcelona, aportant tallers i activitats educatives i interactives mitjançant la robòtica. A l'estand 474 hem pogut trobar diverses missions i reptes a resoldre per posar a prova l'enginy i la capacitat innovadora dels nins i nines, seguint la metodologia MAKER i adaptant les diferents activitats segons l'edat dels visitants. També, hem pogut programar amb WeDo y Lego Education MINDSTORMS i inclús hem pogut trobar el famós taulell de la First LEGO League.

Creiem que és important realitzar aquests processos d'apropament i compartir el nostre dia a dia com a professionals dins les STEAM per contribuir en la millora del nostre present i futur, donar importància a les disciplines que lideraran el dia de demà per ajudar a canviar la manera de fer i la manera de pensar i seguir creixent davant els constants canvis de la nostra exigent societat.

Enhorabona a tots els agents col·laboradors i a tots els nins i nines que s'han apropat al Yomo Barcelona amb curiositat i ganes d'aprendre!


 

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn VK
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline