fbpx
La robòtica és cosa de nens i nenes

La robòtica és cosa de nens i nenes

La tendència en tots els àmbits evoluciona cada vegada més a un món tecnològic i digital i, és incongruent amb la creixent escassetat de professionals STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) que hi ha al mercat laboral.

Per aquest motiu, entre d’altres, la robòtica educativa sorgeix com un camp capaç d’involucrar a estudiants, des d’ Educació Infantil fins a programes de postgrau, en STEAM.

Gràcies a les innovadores formes d’ensenyament i aprenentatge que emergeixen de la robòtica i a les possibilitats de treballar les habilitats i competències del S. XXI (treball en equip, creativitat, competència comunicativa, aprendre a aprendre, resolució de conflictes, etc.), s’està convertint ràpidament en un recurs molt útil per a les aules en aquest món revolucionat per la tecnologia.

Moltes escoles que combinen STEAM, han començat a impartir programes d’aprenentatge fent ús de la robòtica educativa, des de Educació Infantil fins a Batxiller. Els alumnes col·laboren, desenvolupen  i programen robots per a resoldre problemes de la vida real com per exemple, rescatar animals en llocs on l’ésser humà no pot accedir. D’aquesta manera, experimentant i manipulant robots, els alumnes poden entendre molt millor els conceptes abstractes de la programació.

La robòtica educativa és un recurs que ajuda a desenvolupar interès en assignatures que lideren la innovació com les Matemàtiques, la codificació, la Ciència i la Tecnologia, Enginyeria… Mitjançant la robòtica,  aprenem d'una forma divertida i entretinguda cosa que ajuda als nins i nines a desmitificar la complexitat de les STEAM. Els alumnes, al ser més actius i creatius en el seu procés d'ensenyament i aprenentatge, agafem interès per continuar amb formacions STEAM després d'ESO o Batxiller.

Cal destacar, que les ocupacions que requereixen formació STEAM estan creixent aproximadament a un ritme del doble que ho fan la taxa d’ocupacions tradicionals (font:noticiasdelaciencia.com). Per tant, és important fomentar l’interès des de ben petits per proporcionar coneixements i aptituds útils per al futur del mercat laboral.

 @sebastiacirer

Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn VK
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline