fbpx
#WeDoParty 2020: Illes sostenibles

#WeDoParty 2020: Illes sostenibles

Avís important: Seguint les indicacions sobre l'aplicació de mesures de Salut Pública a les Illes Balears relacionades amb la prohibició d'esdeveniments amb més de 1000 persones, procedirem a suspendre la WeDo Party que teníem prevista pel pròxim dia 4 d'abril. Ara bé, confiem que la situació actual millori i puguem posar una nova data abans que acabi aquest curs escolar.


La segona edició de la WeDoParty aborda el repte de de la sostenibilitat a les Illes Balears des de diferents línies d’actuació:

 • Energies renovables 
 • Contaminació dels plàstics  
 • Reciclatge i economia circular
 • Estalvi d’aigua
 • Transports elèctrics
 • Posidònia oceànica 
 • Conservació de la Serra de Tramuntana (Patrimoni Mundial UNESCO) 

Al llarg de 10-12 setmanes, des de mitjans gener i fins a finals de març, uns 500 alumnes, organitzats en equips, aniran desenvolupament el seu projecte mitjançant el disseny i construcció d’una maqueta amb peces de LEGO i un poster científic que il·lustri el que han descobert i les solucions i oportunitats que plantegen davant aquestes problemàtiques. 

Què és la Wedo Party

Es l’esdeveniment que celebrem a La Salle Manacor, com a part del pla d’activitats que desenvolupen els alumnes de 6 a 9 anys del programa extraescolar que impartim a 80 escoles a Mallorca.

Es un programa que permet als participants descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, arts i les matemàtiques (STEAM) a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic. Aquest programa els inspira a crear idees, resoldre problemes i a superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia.

Durant aquest període de 10-12 setmanes, en sessions setmanals, els alumnes en grups de 2-4 participants:

 • Dissenyen i construeixen un model vinculat amb la temàtica seleccionada amb elements de LEGO Education WeDo 2.0 per a programar-lo i donar-li moviment.
 • Creen un pòster il·lustratiu i posen en pràctica les habilitats de comunicació.
 • Exploren els mateixos reptes que els científics d’avui fent servir la imaginació i el pensament crític.
 • Apliquen conceptes científics i matemàtics de la vida real.
 • Comencen a desenvolupar les habilitats de treball en equip.

Hi haurà la trobada dels més de 100 equips que presentaran els seu projecte vinculat a la temàtica que s’ha escollit, davant un tribunal format per experts del ram, mestres, voluntaris, etc. on els hi fan preguntes i reflexions sobre el projecte que han presentat. Cada participant rebrà una medalla i diploma de participació per la seva participació.

La #WeDoParty2019 va marcar-se com a repte a la Mobilitat Sostenible i es realitzà el 30 de març del 2019 el Col·legi Sant Pere (Palma) amb la colaboració de 3glopsQuelyLaccaoTemps Lliure i el suport el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn VK
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline