fbpx
Mar Tur

Mar Tur

correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tot a punt per a la First Lego League 2020

Publicat a Blog

L'equip Brain Makers del CEIP Miquel Duran i Saurina ja ho té tot quasi a punt per la FIRST LEGO League LEGO League, que tendrà lloc el 15 de febrer a la Universitat de les Illes Balears Aquesta competició internacional, que es celebra a Palma, és el programa que fomenta les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves de 10 a 16 anys mitjançant experiències d'aprenentatge úniques.

A partir d'un desafiament anual se'ls planteja resoldre problemes de el món actual com ara el reciclatge, l'educació o les energies renovables. Mitjançant la seva resolució, els joves prenen contacte amb la ciència i la tecnologia, i aprenen habilitats i competències per al seu futur professional i personal, entre elles el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació. FIRST LEGO League forma part dels 4 programes FIRST que fomenten i estimulen l'interès per les matèries STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) entre els 4 i 18 anys. Participa en els programes FIRST.

More

#WeDoParty 2020: Illes sostenibles

Publicat a Blog

Avís important: Seguint les indicacions sobre l'aplicació de mesures de Salut Pública a les Illes Balears relacionades amb la prohibició d'esdeveniments amb més de 1000 persones, procedirem a suspendre la WeDo Party que teníem prevista pel pròxim dia 4 d'abril. Ara bé, confiem que la situació actual millori i puguem posar una nova data abans que acabi aquest curs escolar.


La segona edició de la WeDoParty aborda el repte de de la sostenibilitat a les Illes Balears des de diferents línies d’actuació:

 • Energies renovables 
 • Contaminació dels plàstics  
 • Reciclatge i economia circular
 • Estalvi d’aigua
 • Transports elèctrics
 • Posidònia oceànica 
 • Conservació de la Serra de Tramuntana (Patrimoni Mundial UNESCO) 

Al llarg de 10-12 setmanes, des de mitjans gener i fins a finals de març, uns 500 alumnes, organitzats en equips, aniran desenvolupament el seu projecte mitjançant el disseny i construcció d’una maqueta amb peces de LEGO i un poster científic que il·lustri el que han descobert i les solucions i oportunitats que plantegen davant aquestes problemàtiques. 

Què és la Wedo Party

Es l’esdeveniment que celebrem a La Salle Manacor, com a part del pla d’activitats que desenvolupen els alumnes de 6 a 9 anys del programa extraescolar que impartim a 80 escoles a Mallorca.

Es un programa que permet als participants descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, arts i les matemàtiques (STEAM) a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic. Aquest programa els inspira a crear idees, resoldre problemes i a superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia.

Durant aquest període de 10-12 setmanes, en sessions setmanals, els alumnes en grups de 2-4 participants:

 • Dissenyen i construeixen un model vinculat amb la temàtica seleccionada amb elements de LEGO Education WeDo 2.0 per a programar-lo i donar-li moviment.
 • Creen un pòster il·lustratiu i posen en pràctica les habilitats de comunicació.
 • Exploren els mateixos reptes que els científics d’avui fent servir la imaginació i el pensament crític.
 • Apliquen conceptes científics i matemàtics de la vida real.
 • Comencen a desenvolupar les habilitats de treball en equip.

Hi haurà la trobada dels més de 100 equips que presentaran els seu projecte vinculat a la temàtica que s’ha escollit, davant un tribunal format per experts del ram, mestres, voluntaris, etc. on els hi fan preguntes i reflexions sobre el projecte que han presentat. Cada participant rebrà una medalla i diploma de participació per la seva participació.

La #WeDoParty2019 va marcar-se com a repte a la Mobilitat Sostenible i es realitzà el 30 de març del 2019 el Col·legi Sant Pere (Palma) amb la colaboració de 3glopsQuelyLaccaoTemps Lliure i el suport el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

 

More

La nostra experiència a L’Hora del Codi al CEIP Son Basca

Publicat a Blog

El passat 9 de desembre col·laboràrem un any més amb l'Hora del Codi, un esdeveniment que es celebra a escala mundial i és promogut i organitzat pel CEIP Son Basca de sa Pobla.

L'activitat que hem escollit per aquest any fomenta l'aprenentatge del pensament computacional i ens permet visualitzar les possibilitats de les STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) en el món educatiu.

Es desglossa en tres racons amb l'objectiu de poder manipular tres materials distints on els infants treballen conceptes com: els números i els colors, els senyals de trànsit i, fins i tot, la llei de la gravetat. La metodologia que es segueix consisteix en "aprendre jugant", creant un espai que afavoreixi l'estimulació de capacitats des de la primera etapa de desenvolupament.

Així es va suggerir als nins que imaginessin una excursió a la fira on cada un dels racons és una fase de l'excursió, l'anada a la fira amb tren, la fira i la tornada amb tren.

Al primer racó es va fer feina amb el 'Coding Express' un material de Lego que es basa en un tren on els nens van treballar 3 senyals: perill per pas d'animals, perill als vianants per pas de tren i la direcció prohibida. A aquesta activitat els nens havien d'aturar el tren quan s'apropava a una dels dos primers senyals per poder deixar passar als animals i als vianants. Prèviament, els nens havien de muntar un avió i un vaixell (i decorar-lo) per establir a la nostra ciutat imaginària un aeroport, un port i, la nostra estació de tren, amb la qual van treballar.

Al segon racó es va emprar l'Steam Park, un material amb el qual els nens poden muntar un parc d'atraccions treballant conceptes científics amb cada una de les atraccions, en aquest cas ens vàrem centrar amb el treball de la força de gravetat mitjançant rampes i relacionant la gravetat amb la velocitat i el pes, es va treballar el mètode científic de manera lúdica fent preguntes que els nins varen contestar amb les seves hipòtesis i varen comprovar amb l'experimentació i una vegada comprovats els resultats el nens varen treure les seves conclusions per explicar el que havia passat.

Finalment, al tercer racó es troba el "Tren de Matemàtiques", suport material que ens permet contextualitzar l'estació de tren: Heu anat mai en tren? Què hi trobem en aquest espai? Quines professions i funcions es desenvolupen en aquest? Tot seguit es plantegen diversos reptes com: enumerar els vagons, fer paquets de peces dins cada vagó, replicar una composició de peces per colors, etcètera.

Així, a partir de l'observació, interacció i resolució de reptes, la dinàmica permet l'aprenentatge des d'una edat primerenca, on l'infant esdevé protagonista de l'acció; i, alhora, es fomenta la creativitat i el treball en equip.

Veure notícies relacionades

More

Uneix-te al nostre equip

Publicat a Blog

ENVIA EL TEU CURRICULUM

Estam cercant facilitadors i facilitadores entusiastes que ens vulguin acompanyar durant el curs 2019/2020 impartint activitats relacionades amb els àmbits de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques (STEAM).

Què esperem?

 • Imprescindible: Estar estudiant o tenir el grau en Magisteri, Pedagogia, Educació Social o Enginyeria o tenir la titulació de monitor/a o director/a de temps lliure així com experiència en treballar amb nins i nines en campus, clubs d'esplai, activitats esportives, associacions, activitats extraescolars, etc.
 • Imprescindible: Disponibilitat i compromís per treballar durant tot el curs (d'Octubre a Juny).
 • Imprescindible Permís de conduir i vehicle propi.
 • Imprescindible: Català i Castellà (a nivell oral i escrit).
 • Valorem altres idiomes com l'Anglès i Alemany.
 • Impartir activitats extraescolars de robòtica educativa, principalment, a nins i nines entre 4 i 16 anys des d'una perspectiva STEAM, tenint en compte àmbits com la ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques per enriquir les activitats i facilitar l'aprenentatge de competències i habilitats del s. XXI així com promoure interès per aquestes disciplines entre els nins i nines.
 • Implementar la metodologia de LEGO Education.
 • Garantir la correcta comunicació entre el col·legi (o associació, ajuntament, campus, ect.), la família i Robotix Balears.
 • Preparar i gestionar el material necessari segons les activitats plantejades.

Què oferim?

 • Una formació oficial i certificada per LEGO Education Academy en Robòtica Educativa.
 • Un contracte de durada determinada a temps parcial.
 • Horari: Migdies i capvespres de dilluns a divendres i dissabte (de manera puntual), en horari flexible que es pugui compatibilitzar amb els estudis i/o altres feines.
 • Formar part de l'equip de Robotix Balears i poder compartir experiències amb altres estudiants i professionals de diferents rames relacionades amb l'educació i la ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques.

Si creieu que teniu aquestes característiques i esteu interessats en el nostre projecte, contacteu amb nosaltres enviant un correu a la següent adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant el vostre interès a formar part dels processos de selecció.

ENVIA EL TEU CURRICULUMRobòtica educativa STEAM
More
Subscripció a aquest canal RSS
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline